top of page

Premis Barcelona 2020

Contrapunt Disruptiu

Contrapunt Disruptiu és una videoinstal·lació desenvolupada per AMAJ amb el suport dels Premis Barcelona 2020 (atorgats per l'Ajuntament de Barcelona en 2021). El projecte aprofundeix en l'impacte del confinament de 2020 i la pandèmia de la Covid-19 en les pràctiques musicals de tres projectes musicals residents a Barcelona: La cantautora colombiana Marta Gómez, el músic marroquí, fundador i director de l'Orquestra Àrab de Barcelona, Mohamed Soulimane, i el duo vocal català Tarta Relena (Marta Torrella i Helena Ros). @BCNCiencia @bcncultura

Aquest projecte ha comptat amb el suport de les Beques “Premis Barcelona 2020” de l'Ajuntament de Barcelona

Col·laboradors

A més de la col·laboració dels tres projectes musicals esmentats anteriorment, "Contrapunt *Disruptiu" ha comptat amb la supervisió musicològica de David R. M. Irving i amb l'enregistrament, producció de vídeo i assistència artística de Violeta Ospina.

Així mateix, Eunice Averion (fundadora de l'associació juvenil Oyayi de Barcelona) i el compositor i percussionista Luis Tabuenca han contribuït en la realització d'aquest projecte, la primera gravant la "veu en off" del vídeo-capítol introductori i el segon component i gravant els clips sonors de les diapositives de transició dels cinc capítols de la vídeo-instal·lació.

Yoga Practice

Sobre el "contrapunt"

El títol del projecte i la seva fundació musicològica es basa en el llibre de David R. M. Irving Colonial Counterpoint: Music in Early Modern Manila (2010). Específicament, es basa en el seu ús del terme "contrapunt", encara que en un context històric i geogràfic completament diferent.

Procés de creació

Work in Progress
bottom of page